Kruševac Slobodište

Vanredna konferencija za medije povodom jučerašnjeg nevremena

Vanredna konferencija za medije povodom jučerašnjeg nevremena

6. jula 2022.

Povodom nevremena od juče, 05.07.2022., koje je pogodilo pojedine delove teritorije Kruševca, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, sa saradnicima, održao je konferenciju za medije.

Prisutnim predstavnicima lokalnih medija, zamenik gradonačelnika Jovanović izneo je podatke sa današnjeg obilaska terena, kao i sve preduzete radnje u protekla 24 sata.

“Sinoć, odmah po prestanku olujnog vetra, kiše i grada, ekipe JKP “Kruševac”, JKP “Vodovod” i JKP “Gradska toplana” su sa ljudstvom i mehanizacijom krenule u sanaciju štete na najkritičnijim lokacijama. Prema izveštaju HMZ na delove Kruševca palo je od 20-25 litara kiše po metru kvadratnom, pala je i veća količina grada na pojedinim delovima Kruševca.  Velika količina padavina dovela je  do zagušenja vodopropusta, kanala i šahti. Olujni vetar je polomio više stabala na teritoriji grada i pričinio štetu na nekoliko automobila. Sav nanet pesak, mulj i granje je tokom noći uklonjeno sa saobraćajnica i svi putni pravci su bili prohodni, a u delovima grada gde je bila veća količina vode na kolovozu se tokom noći povukla. Jutros je odmah zasedao gradski Štab za vanredne situacije, a danas sam obišao i najviše ugrožena područja. Još jednom apelujem na sve naše sugrađane da vode računa oko čistoće vodopropusta i kanala za odvod vode pored svojih dvorišta, jer se, po ko zna koji put, tu stvorio najveći problem. Ukoliko ima delova gde još uvek nije sanirana šteta, molim naše sugrađane da to prijave svojim mesnim zajednicama, a lokalna samouprava daće mehanizaciju za hitno sređivanje nastale štete”.

Prema podacima Radarskog centra juče je na području Rasinskog okruga ispaljeno preko 200 protivgradnih raketa.


Scroll Skip to content