Kruševac centar

Скупштина града

Драгана Баришић

Председник Скупштине
Драгана Баришић

Драгана Баришић рођена је 29.07.1975. године у Крушевцу. Основну школу ,,Драгомир Марковић“, а потом Медицинску школу завршила је у Крушевцу. Дипломирала је на Медицинском факултету у Нишу. Звање специјалисте психијатрије стекла је на Медицинском факултету у Београду. Радну каријеру започела је у Диспанзеру за здравствену заштиту деце и омладине. Од 2007. године запослена је на Одељењу психијатрије Опште болнице Крушевац као лекар специјалиста психијатрије.

У периоду 2012. до 2014. године била је одборница у Скупштини града Крушевца и председница Савета за родну равноправност града Крушевца.

Као председница Савета за родну равноправност града Крушевца иницирала је потписивање Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу која је 25.марта 2014. године изгласана и град Крушевац постао је шеснаеста локална самоуправа у Србији која је усвојила тај документ. Тим документом се град обавезао да ће следити принципе родне равноправности у свом будућем раду.

Од 16. априла 2014. године била је народна посланица у Народној скупштини Републике Србије у три мандата. Функцију народне посланице обављала је до 01. августа 2022. године.

Од 31.01.2024. године обавља функцију председнице Скупштине града Крушевца.

Удата је, мајка Нине и Манета.

е-пошта: barisic.dragana@krusevac.rs

Синиша Максимовић

Заменик председника Скупштине
Синиша Максимовић

Синиша Максимовић рођен је 1959. године у Влајковцима, Општина Брус. Завршио је Вишу туристичку школу - економиста за туризам. Радио је у Пошти Крушевац.

Био је истакнути омладински руководилац и командант више савезних Омладинских радних акција.

Био је руководилац хотела "Јуниор" у Брзећу од 1996. – 2001. године, а од 2008. до 2012. године обављао је дужност заменика председника Скупштине града Крушевца. Након тога обављао је функцију заменика градоначелника Крушевца (2012-2014) и био је народни посланик у периоду од 2014-2016. године.

Члан је Социјалистичке партије Србије од њеног оснивања и председник је Градског одобра СПС Крушевац.

Ожењен је,  отац два сина.

е-пошта: sinisa.maksimovic@krusevac.rs

Маја Цуцкић

Секретар Скупштине
Маја Цуцкић

Маја Цуцкић је рођена 1. маја 1977. године у Београду. Дипломирала је на Правном факултету и има положен правосудни испит.

Своју професионалну каријеру започела је као приправник у Основном суду, затим као адвокатски приправник , а затим и стручни сарадник у адвокатској канцеларији.

У Републичком Фонду за здравствено осигурање - Филијала Крушевац радила је на месту шефа Одсека за остваривање права, као и Заштитника права осигураника.

Од јуна 2016. године успешно је обављала функцију Секретара скупштине града Крушевца, а у августу 2020. године поново је постављена за се Секретара скупштине града Крушевца у новом мандату.
У више мандата била је члан Радног тела Републичке изборне комисије.
Похађала је низ обука из области унапређења родне равноправности и поседује одговарајуће сертификате.

Говори енглески језик.

Удата је и мајка двоје деце.

е-пошта: maja.cuckic@krusevac.rs

Ивана Антић

Заменик секретара Скупштине
Ивана Антић

Ивана Антић рођена је 19.05.1982. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Правни факултет и звање дипломираног правника стекла је на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.

Професионалну каријеру започела је у приватном сектору у предузећу „Јукомерц“ д.о.о., а након тога, у периоду 2013.-2014. године, радила је као професор правне групе предмета у Економско-трговинској школи, коју је и сама својевремено похађала.

Почетком 2015. године, почиње да ради у ПИО фонду Филијала Крушевац, на месту вишег стручног сарадника за послове матичне евиденције, где се задржава годину дана, а након тога одлази у РФЗО, где проводи највећи део своје пословне каријере радећи на пословима Надзорника осигурања у Одељењу за уговарање и контролу уговорених обавеза као и у Одсеку за правне и опште послове као дипломирани правник.

У тренутку ступања на функцију, остварила је више од 6 година радног искуства у струци.

Стручни испит за рад у органима државне управе положила је јуна 2017. године у Министарству државне управе.

Завршила је Основну музичку школу - одсек хармоника, била члан хора и оркестра и бавила се музиком, која јој је и сада велика љубав.

Удата је и мајка једне девојчице.

е-пошта: ivana.antic@krusevac.rs

Scroll Skip to content