Крушевац Слободиште

Ванредна конференција за медије поводом јучерашњег невремена

Ванредна конференција за медије поводом јучерашњег невремена

6. јула 2022.

Поводом невремена од јуче, 05.07.2022., које је погодило поједине делове територије Крушевца, заменик градоначелника Александар Јовановић, са сарадницима, одржао је конференцију за медије.

Присутним представницима локалних медија, заменик градоначелника Јовановић изнео је податке са данашњег обиласка терена, као и све предузете радње у протекла 24 сата.

“Синоћ, одмах по престанку олујног ветра, кише и града, екипе ЈКП “Крушевац”, ЈКП “Водовод” и ЈКП “Градска топлана” су са људством и механизацијом кренуле у санацију штете на најкритичнијим локацијама. Према извештају ХМЗ на делове Крушевца пало је од 20-25 литара кише по метру квадратном, пала је и већа количина града на појединим деловима Крушевца.  Велика количина падавина довела је  до загушења водопропуста, канала и шахти. Олујни ветар је поломио више стабала на територији града и причинио штету на неколико аутомобила. Сав нанет песак, муљ и грање је током ноћи уклоњено са саобраћајница и сви путни правци су били проходни, а у деловима града где је била већа количина воде на коловозу се током ноћи повукла. Јутрос је одмах заседао градски Штаб за ванредне ситуације, а данас сам обишао и највише угрожена подручја. Још једном апелујем на све наше суграђане да воде рачуна око чистоће водопропуста и канала за одвод воде поред својих дворишта, јер се, по ко зна који пут, ту створио највећи проблем. Уколико има делова где још увек није санирана штета, молим наше суграђане да то пријаве својим месним заједницама, а локална самоуправа даће механизацију за хитно сређивање настале штете”.

Према подацима Радарског центра јуче је на подручју Расинског округа испаљено преко 200 противградних ракета.


Scroll Skip to content