Крушевац Слободиште

Посета руководећег тима НАЈУ

Посета руководећег тима НАЈУ

30. маја 2022.

У жељи да успешно одговори на изазове у процесима професионализације јавне управе, пратећи савремене тенденције у управљању људским ресурсима, Влада Републике Србије је основала Националну академију за јавну управу. Данашњом посетом Крушевцу, в.д. директор др Дејан Милетић са сарадницима, започео је обилазак градова и општина у Србији, промовишући ову институцију, али и информишући се о стручним потребама запослених.

 

Тим НАЈУ предвођен в.д.директором др Дејаном Милетићем разговарао је са градоначелницом Јасмином Палуровић, замеником градоначелника Александром Јовановићем и директором Центра за стручно усавршавање Николом Џугурдићем са сарадницима.

У изјави након састанка, директор Милетић је нагласио да је НАЈУ озбиљан ресурс Владе који својим капацитетом јача институције државне управе и локалне самоуправе.

Слика Крушевца је импресивна, он је данас модеран и уређен град, привлачан за инвеститоре, што је заслуга руководећих људи. Оперативни послови поверени су стручним службама чији рад у континуитету треба модернизовати и усавршавати. Дигитализација је неминован процес који захтева додатну едукацију, а Национална академија за јавну управу је бесплатан и доступан ресурс.

„ Досадашња сарадња је на завидном нивоу, али увек има простора за унапређење јер је процес учења и усавршавања непрекидан. Осим формалног, савремени пословни токови изискују и завидан степен неформалног образовања и усавршавања, па нам је из тог разлога НАЈУ веома битан“ , закључила је Градоначелница.

Програм обуке спроводи Центар за стручно усавршавање Крушевац, стандардно, онлајн или по хибридном моделу.

Крајњи циљ је да службеник одговори на потребе грађана , правилно, ефикасно и економично спроведе прописе без дискриминације и на стандардизован начин. Професионализација и деполитизација су кључни принципи по којима се требају  понашати запослени  у јавној управи.

Након разговора са  руководством Града, тим НАЈУ је одржао састанак и  са запосленима у Градској управи. Између осталог, тема је  била  утврђивање потреба за обукама како би се планирали програми општег стручног усавршавања, пратила њихова организација и реализација, вршила евалуација и као финални процес сачинио извештај о похађаним обукама и учешћу службеника.


Scroll Skip to content