Крушевац Слободиште

Одржан састанак поводом израде Студије јавног превоза путника у Крушевцу

Одржан састанак поводом израде Студије јавног превоза путника у Крушевцу

5. маја 2021.

У току је израда Студије јавног превоза путника у Крушевцу, која се реализује у оквиру Програма „Подршка локалним самоуправама на путу ка ЕУ- друга фаза“, који финансира Влада Шведске, а реализује Стална конференција градова и општина (СКГО), у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона (САЛАР).

 

На састанку одржаном 29.04.2021.године у просторијама Градске управе, представници консултантског тима (Pyramiding, SKL International and Tyrens) представили су досадашњи рад на изради Студије, анализу постојећег стања, резултате теренског рада, као и нацрт самог документа.

Поред тога представљени су и аспекти родне равноправности у јавном превозу, као резултати анкете грађана, која је била спроведена путем интернета током јануара и фебруара, где је било могуће уписати коментаре и сугестије за унапређење јавног превоза.

Линк за анкету: https://forms.gle/KjN93Lstm4E7EnWR6

 

На састанку су поред представника СКГО-а и консултантског тима, присуствовали и представници ЈП за урбанизам и пројектовање Крушевац, „Југопревоз Крушевац“ А.Д., ЈП „Пословни центар“, Градске управе и помоћник градоначелнице за екологију и одрживи развој.

 

Након обраде коментара, у наредном периоду радиће се на изради акционог плана и предлога мера за унапређење јавног превоза путника у Крушевцу. Очекује се да документ Студије јавног превоза путника буде завршен до краја јуна.

 

Комплетну презентацију можете погледати овде.


Scroll Skip to content