Крушевац Слободиште

ЗИМСКА СМОТРА ЈКП „КРУШЕВАЦ“

ЗИМСКА СМОТРА ЈКП „КРУШЕВАЦ“

1. новембра 2022.

Поводом предстојећег почетка зимске сезоне, ЈКП „Крушевац“ је организовало смотру зимске службе, односно опреме, коју ће ставити на располагање Граду као оснивачу, као и свим суграђанима.

У време када ЈКП „Крушевац“ обележава 74 године рада и постојања, може да се похвали бројним активностима које обавља на високом нивоу што га сврстава у сам врх јавно – комуналних предузећа не само у Крушевцу, већ и на ширем подручју.

Како је изјавила директор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић, у оквиру зимске смотре представљено је 27 специјализованих возила, ове године обезбеђена су два нова путара за развоз соли, затим машина намењена чишћењу ужих саобраћајница и др. јавних површина.

Основна делатност – изношење смећа, покрива целокупну територију Града, односно 101 насељено место. Захваљујући новој набавци механизације, током зимских месеци за ову активност биће доступне све локације.

У нову опрему, спада и мултифункционално возило – корпа за рад на висини, два нова и два половна смећара.
Такође, ЈКП „Крушевац“ на располагању има и 70 тона соли.

Резимирајући, директорка Радојковић је нагласила да 250 радника ради у три смене 365 дана у години.
Од почетних 7000 корисника услуга, тај број је данас достигао чак 23 000.

Од актуелних и протеклих радова, треба споменути и уређење парковских површина, очекује се изградња друге фазе прихватилишта за псе које ће бити урађено према најновијим стандардима, а као најважније треба издвојити будућу изградњу Регионалног центра за управљање отпадом.

У новоотвореном салону комуналне опреме , изложене су канте за одлагање отпада, пластични и метални контејнери, ђубријере, жардињере, клупе за седење.
У обраћању заменика градоначелника Александра Јовановића, истакнуто је да Град преко стручно оперативних планова креира рад зимских служби.
„ Овом приликом смо се уверили да је возни парк ЈКП „Крушевац“ потпуно спреман за предстојећу сезону, да располажу са довољном количином соли, а радници су спремни да као и до сада уложе све напоре како би нам Град био што чистији, уређенији и лепши.“

Заменик градоначелника најавио је и сутрашњу смотру зимске опреме у „Крушевац путу“, као и заседање Штаба за ванредне ситуације поводом разматрања спремности Града за предстојећу зиму.
Александар Јовановић честитао је руководству и свим запосленима у ЈКП „Крушевац“ – Дан предузећа.


Scroll Skip to content