Kruševac centar

Завршено асфалтирање путног правца Церова – Жупски пут

Завршено асфалтирање путног правца Церова – Жупски пут

28. јула 2021.

Поводом завршетка асфалтирања путног правца Церова – Жупски пут, данас је делегација града – градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе месних заједница Горан Милић, обишла ову локацију.

 

 

Заменик градоначелника Александар Јовановић је прецизирао да је дужина новоасфалтиране деонице око 1200 метара, а финансирана је средствима ЈП „Путеви Србије“. Вредност радова премашује 17,5 милиона динара. Осим што је урађена нова коловозна конструкција за средње тешко саобраћајно оптерећење са асфалтним застором, урађене су и банкине, риголе и одводни канали.

 

 

Према речима мештана, пут је био у веома лошем стању, са земљаним застором, ударним рупама и денивелацијом на више места. У знатној мери је био оштећен и због сливања површинских вода на коловоз, јер на претежном делу трасе нема одводних канала, или пак нису одржавани.

 

 

Како је истакао заменик градоначелника, ово је други урађени путни правац у овој месној заједници, а оно што је у плану је и асфалтирање око 600 метара пута до гробља у Гарима.

 

 

Сви остали радови финансирани од стране ЈП „ Путеви Србије „ и из локалног буџета, се одвијају према плану и програму.

 

 

 

 


Scroll Skip to content