Крушевац Слободиште

Завршена реконструкција школе у Макрешану

Завршена реконструкција школе у Макрешану

23. маја 2023.

На територији града Крушевца, интензивно се ради на реконструкцији школских објеката и значајна средства из буџета се издвајају у те сврхе. Подручно одељење у Макрешану, матичне основне школе „Бранко Радичевић“ комплетно је сређено, а завршетак је био разлог обиласка градоначелника Јасмине Палуровић, заменика градоначелника Александра Јовановића, помоћника за друштвене делатности Јелене Тодоровић и начелника Градске управе Весне Анђелић.

 

Реконструкција школе „Бранко Радичевић“ одвијала се у три фазе, појаснила је Градоначелница. У првој фази, извођени су радови на кровној конструкцији, у другој – замењена је столарија, подови, спуштени плафони и кречење, а у трећој је урађена термоизолација. За ове намене, издвојено је око 7,7 милиона динара.

Овогодишњи буџет предвиђен за реконструкције, адаптације и одржавање школа у циљу стварања бољих, модернијих и безбеднијих услова за ученике и наставнике износи око 110 милиона. На територији града укључујући подручна одељења има чак 76 школских објеката. Води се рачуна о равномерном развоју и улагању за децу са градског и сеоског подручја.

Директор ОШ „Бранко Радичевић“ Драгана Ивановић навела је да су уз финансирање Града реконструисана сва три објекта ове школе, ( Бивоље, Дедина, Макрешане ) а да се за одређене пројекте који су везани за енергетску ефикасност укључивало и ресорно министарство.

Четвороразредну школу у Макрешану иначе похађа 38 ђака и предшколаца.

Тренутно се изводе и радови у Музичкој школи у Крушевцу, школи „Јован Јовановић Змај“, затим у објектима у Глободеру, Читлуку, Пепељевцу…

Ради се на фасадама, замени столарије, конверзији грејања, мокрим чворовима, фискултурним салама, замени подова, а да би објекти били у свим сегментима по највишим стандардима, активностима је обухваћено и комунално уређење школских дворишта.


Scroll Skip to content