Kruševac Porta

Завршен пут у Бољевцу

Завршен пут у Бољевцу

12. маја 2022.

Поводом завршетка асфалтирања пута у селу Бољевац, данас је делегација Града обишла ову локацију. Градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, главни градски урбаниста Војкан Тутулић, заменик начелника Градске управе Весна Анђелић и шеф Службе месних заједница Горан Милић у разговору са мештанима уверили су се у задовољство изведеним радовима. Такође, информисали су се и о потребама које су становници овог дела МЗ Рибаре исказали као приоритет за наредни период.

 

У МЗ Рибаре ради се према усвојем плану и Програму развоја, рекла је Градоначелница, а на асфалтирање пута у дужини од 2,5км Бољевчани су чекали чак 50 година. На овом потезу, планом је обухваћено и реализовано и асфалтирање пута према цркви у Гревцима (дужина 300 м) пута у насељу Самар (650 м)  и краћа деоница пута Агатоновићи – Младеновићи (дужина 140 м).

Укупна вредност свих ових радова премашује 25 милиона динара из градског буџета, а извођач радова је предузеће Крушевац пут.

Преостаје и асфалтирање пута у Зубовцу у дужини од 1500 метара, што ће бити изведено преко ЈП „Путеви Србије“.

Након обиласка нове афалтне трасе, представници Града посетили су и четвороразредно подручно  одељење основне школе „Велизар Станковић Корчагин“ (из Великог Шиљеговца), које тренутно похађа шест школараца.

У разговору са мештанима договорени су радови и о уређењу дворишта и ограде, а било је речи и о евентуалном увођењу линије локалног аутобуског превоза која би водила до најудаљенијег села на подручју града Крушевца, са око четрдесетак активних домаћинстава.


Scroll Skip to content