Kruševac Porta

Закључци са 21. ванредне седнице градског Штаба за ванредне ситуације

Закључци са 21. ванредне седнице градског Штаба за ванредне ситуације

2. октобра 2020.

Данас је одржана телефонска 21. ванредна седница градског Штаба за ванредне ситуације града Крушевца на којој су донети закључци у складу са епидемиолошком ситуацијом на територији града Крушевца.

Одлуком Владе Републике Србије у вези спречавања ширења корона вируса, од 28.09.2020. године која је донета на основу Одлуке Републичког Кризног штаба од 28.09.2020. године, донети су следећи закључци:

1. У складу са епидемиолошком ситуацијом на територији града Крушевца и предстојећим временским условима, врши се усклађивање радног времена. Ограничити рад трговачких и угоститељских објеката затвореног простора (тржни центри, маркети, кафићи, барови, ресторани, хотели-хотелски ресторани, кладионице које пружају угоститељске услуге и сви остали затворени објекти) на територији града Крушевца. Налаже се горе наведеним објектима да радно време прилагоде по следећој динамици: – радно време у затвореним објектима је до 23:00 часа, док ће рад у отвореним просторима – баштама бити ограничен до 01:00 часа уз стриктно поштовање свих епидемиолошких-санитарних мера прописаних Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразних болести COVID-19 коју је донела Владе Републике Србије. Донешени закључак ступа на снагу од четвртка 01.10.2020. године.

2. Стриктно поштовање епидемиолошких мера у јавном превозу, затвореном простору, јавним, културним здравственим, социјалним и школским установама, које прописују надлежни органи а уз надзор надлежних градских и републичких инспекцијских органа.

3. Наставити са појачаним инспекцијским надзором Комуналне инспекције и Комуналне милиције у сарадњи са Републичком санитарном инспекцијом Министарства здравља и Полицијском управом Крушевац МУП-а Републике Србије.

4. На снази остају сви остали нормативни прописи које је донела Влада Републике Србије: Уредба Владе Републике Србијe; Наредба о забрани окупљања; Одлука о проглашењу болести.


Scroll Skip to content