Kruševac centar

„650 садница поводом 650 година града”

„650 садница поводом 650 година града”

19. новембра 2021.

Крушевац је поводом обележавања великог јубилеја, ове године организовао акцију „650 садница поводом 650 година града”. Партнер у пројекту је ЈКП “Крушевац”, а донацијама су се одазвали и бројни расадничари. Тим поводом, данас су у Мозаик сали додељене Захвалнице учесницима.

Акција је отпочела крајем марта на Слободишту, а наставља се током целе године. До сада је посађено преко хиљаду лишћарских и четинарских садница (бреза, платан, јавор…).

Према речима директорке ЈКП “Крушевац” Снежане Радојковић, највећи број садница посађен је на парковским и другим јавним зеленим површинама, а за одабир локације нових садница био је задужен стручни кадар овог јавног предузећа.

Присутним расадничарима, током данашњег пријема захвалила се градоначелник Јасмина Палуровић. Она је истакла да се Град Крушевац брине не само о потребама грађана, већ и о естетској компоненти, успевајући да достигне епитет једног од најчистијих и најуређенијих градова у Србији.

Велика захвалност за то дугује се и ЈКП “Крушевац” и изузетној сарадњи са њима, а кроз пројекте са ресорним Министарством аплицирали смо и добили додатна средства за активности озелењавања града.

Према законској регулативи, како је изјавила директорка Радојковић , обавеза овог предузећа је – осим уклањања старих и болесних стабала – и пошумљавање и обнављање „зеленог фонда“.

Ове године, оборени су сви рекорди према броју посађених садница, али и учешћу расадничара који су се максимално одазвали и на тај начин показали своју љубав према граду.

Да је и Град то препознао, показао је и данашњи пријем на коме им је градоначелник Јасмина Палуровић уручила Захвалнице.

Присуствовало је 14 власника расадника, махом из рибарског краја, као и помоћник градоначелника за екологију Иван Парезановић.


Scroll Skip to content