Kruševac Porta

Видовданска акција „Треће дете“

Видовданска акција „Треће дете“

23. јуна 2022.

У Мозаик сали Градске управе данас је одржана 70. акција „Треће дете“ у организацији Града Крушевца и Комисије за спровођење мера и активности популационе политике. Генерални покровитељ и донатор акције је Град, а родитељима су уручене поклон честитке од 10.000 динара. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, председник Комисије за спровођење мера и активности популационе политике Града Крушевца Иван Мијаиловић, заменик градоначелника Александар Јовановић, заменик председника Скупштине града Синиша Максимовић,  народни посланици Невена Ђурић и Зоран Томић, представници Скупштине града, помоћници градоначелника, већници.

Родитеље је поздравила градоначелник Јасмина Палуровић. Она им се захвалила на томе што су „ храбро ушли у родитељство, а пре свега у  ту најважнију улогу уткали љубав. У вашим рукама држите будућност Крушевца и Србије. На деци остаје да наставе да изграђују свет какав им ми оставимо, а ми се трудимо да им оставимо најбоље. Чувајте их и васпитавајте у духу хришћанства и љубави, јер je то једини исправан пут“.

Председник Комисије за спровођење мера и активности популационе политике Града Крушевца Иван Мијаиловић је истакао да је задатак Комисије да ослушкује потребе суграђана и да допринос у свим сегментима популационе политике,као и свим фазама родитељства, почев од најважнијег тренутка – рађања, поласка у школу, одрастања, васпитања: “Као Град, водимо политику где су деца наше највеће богатство. Зато нам је приоритет да подстичемо младе да оснивају породице и дајемо подршку родитељима за рођење трећег, четвртог, петог и сваког наредног детета. Драги родитељи, вашој деци желим да буду здрава, срећна и испуњена љубављу, разумевањем и поштовањем. А ми ћемо заједно са вама, помагати у њиховом одрастању и трудити се да им пружимо квалитетно детињство. У име Града и у своје име желим вам срећан Видовдан”.

Комисија за популациону политику за мере из своје надлежностим за ову годину издвојила је 52,8 милиона динара, што је за 9,8 милиона динара више у односу на претходну годину.

У периоду од 15.12. до 15.06.2022.  на територији града Крушевца је рођено 65-оро деце (треће, четврто и пето дете), за шта је издвојено 650.000 динара из буџета.

Поклон честитке су поделили градоначелник Јасмина Палуровић, председник Комисије за спровођење мера и активности популационе политике Града Крушевца Иван Мијаиловић,, као и чланови Комисије: Светлана Видановић, начелник Одељења за друштвене делатности Градске управе, др Јелена Милановић, проф. Пољопривредног факултета, Јована Дуњић, директор Центра за социјални рад и Бојан Ђурђевић, такође представник ове Установе.

У програму су учествовали ученици МШ „Стеван Христић“ и деца из Музичко едукативне радионице „Цврле“.


Scroll Skip to content