Крушевац Слободиште

Велико Гркљане прикључено на градски водовод

Велико Гркљане прикључено на градски водовод

8. октобра 2020.

Село Велико Гркљане, после десетак година чекања, добило је здраву пијаћу воду, односно прикључено је на акумулациони систем „ЋЕЛИЈЕ“. Тим поводом, данас су мештане обишли градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић и начелник Градске управе Иван Анђелић са сарадницима.

У присуству бројних мештана, Градоначелница и директор ЈКП „ Водовод“ Владимир Милосављевић, симболично су пустили воду са новоизграђене чесме у дворишту цркве „Свети Агатоник“.

 

Ово село са преко 120 домаћинстава (450 корисника) је 67. по реду које је прикључено на градски водоводни систем, што значи да се приближавамо свом циљу, а то је повезивање комплетног сеоског подручја, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

Конкретно, из буџета Града су издвојена средства у износу од 9,6 милиона динара за изградњу резервоара и хидрофорских постројења. У наредне две године, биће прикључено још 12 села у којима се интензивно одвијају радови, а по окончању, тиме ће бити покривено преко 93% насељених места.

Директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић подсетио је да су мештани још 2011. године путем самодоприноса у највећој мери изградили секундарну водоводну мрежу. Након више година, 2019. почето је са изградњом црпне станице, резервоара, два хидрофорска постројења, као и водоводног система. Осим тога, радило се на систему даљинског управљања и надзора. ЈКП „Водовод“ учествовало је са 8,6 милиона динара.

Осим Великог Гркљана, здраву пијаћу воду ће у наредне две године добити и Велика Ломница, Буци, Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње. За следећу годину у плану је изградња објеката и система у селима са леве стране обале Западне Мораве: Коњух, Љубава, Коморане, Лазаревац и Глобаре.


Scroll Skip to content