Kruševac centar

Велика материјална штета на ОШ „Вук Караџић“

Велика материјална штета на ОШ „Вук Караџић“

3. јула 2020.

Крушевац и околину прошле ноћи је захватило велико невреме, праћено јаком кишом и ветром. Тим поводом градоначелник Јасмина Палуровић обишла је неколико локација у граду.

За око 120 минута падавина на територији Крушевца пало је преко 73 литра кише по метру квадратном, а све то је праћено јаким олујним ветром и грмљавином.

То је довело до већег броја оштећења објеката, а највећу штету је претрпела Основна школа „Вук Караџић“. Са ове школе је скинуто преко 70% лименог кровног покривача, који је завршио у дворишту школе и породичном домаћинству преко пута школе. Због велике количине падавина прокисо је кров и оштетио је 7 учионица, библиотеку и медијатеку.

Градоначелница је нагласила да се одмах крене са санацијом и уклањањем лима како не би повредио пролазнике и да се што пре крене у поступак за постављање новог кровног покривача.

Градоначелница је обишла и насељено место Паруновац где су оштећене четири улице. Са председником Савета Месне заједнице Паруновац Мирославом Петровићем обишла је улицу Краља Радослава, где је вода однела коловозни строј. Договорено је да се крене у санацију и оспособи улица за функционисање.


Scroll Skip to content