Kruševac Porta

Вакцином против COVID-19

Вакцином против COVID-19

18. марта 2021.

У циљу што успешнијег спровођења имунизације становништва у Србији, данас је вакцинални пункт у Хали спортова обишла министар државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, заједно са градоначелником Јасмином Палуровић.

Министар Марија Обрадовић је приликом разговора са директором Дома здравља др Марином Костић, медицинским особљем, али и грађанима, упозната са током вакцинације на највећем пункту у Крушевцу.

 

„Имунизација је једини начин да се у 21. веку изборимо са Ковидом, јер нас очекују тешки месеци, не знамо да ли смо на половини или на крају борбе и зато не смемо да одустајемо, зато нам треба више пријављених и вакцинисаних грађана“, изјавила је данас министарка Обрадовић током посете једном од вакциналних пунктова у Крушевцу.

Она је позвала грађане на акцију солидарности, међусобне подршке и хуманости, да свако од вакцинисаних помогне да се за вакцинацију пријави још један грађанин Србије, јер ћемо само тако имати већи број људи који су вакцину примили. Обрадовић је поручила да ово није време за расправу да ли је вакцина добра или не и да ли треба или не треба да се вакцинишемо, већ да помогнемо да они који желе и могу буду вакцинисани.

Обрадовић је истакла да је важно да се људи старији од 60 година вакцинишу у што већем броју и похвалила пример града Крушевца у коме је готово 50 одсто становништва у овој категорији вакцинисан, али и позвала остале градове и општине да следе овај пример.

„Крушевац је један од девет градова у Србији где старији од 60 година могу да буду вакцинисани и без заказаног термина на посебно организованим пункотвима. Позивам и аплеујем да се људи пријаве преко Портала еУправе или путем контакт телефона и ако само једна особа чује ово урадили смо одличан посао. Крушевац је међу најбољим градовима у Србији када је у питању организација имунизације и број вакцинисаних грађана и може да буде пример другима како треба да се ради“, поручила је министарка Обрадовић.

Она је изразила изузетну захвалност свом медицинском особљу, али и администрацији која помаже цео процес вакцинације у земљи, и истакла да они јесу хероји ове борбе, као и да ћемо за неколико година тек видети и бити поносни на овај тимски рад којим смо успели да будемо део решења, а не део проблема.

Градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић изјавила је након обиласка Хале спортова у овом граду да је Крушевац од првог дана активно укључен у вакцинацију становниптва, као и да процес вакцинације, како у граду, тако и у селима, тече веома добро. Она је оценила да је добра координација са медицинским особљем, домовима здравља, кол центром у граду, Кризним штабом и читавом Владом, посебно ресорним министарством, довела до великог броја заинтересованих и вакцинисаних грађана у Крушевцу.

Др Марина Костић, директорка Дома здравља у Крушевцу, истакла је да је у Крушевцу вакцинисано преко 37 хиљада људи до сада, што је одличан резултат. Посебно задовољство изразила је одзивом грађана старијих од 60 година у сеоским срединама где се вакцинација врши у 13 амбуланти. Од следеће недеље почеће са радом још 12 амбуланти у селима, а Крушевац има и два мобилна тима која сваког дана вакцинишу непокретне и особе са инвалидитетом.

Министарка Обрадовић обишла је након Хале спортова у Крушевцу и амбуланту Дома здравља у селу Читлук, где је разговарала са мештанима који су дошли на вакцинацију. У делегацији Министарства била је и државни секретар Маја Мачужић Пузић.

До данас је у Србији пријављено преко 1,4 милиона грађана за вакцинацију преко Портала еУправа, вакцинисано преко 1,2 милиона, а ревакцинисано преко 800 хиљада грађана.


Scroll Skip to content