Kruševac centar

Уручене дипломе првој генерацији студената Пољопривредног факултета

Уручене дипломе првој генерацији студената Пољопривредног факултета

16. маја 2023.

На Пољопривредном факултету у Крушевцу данас је одржана свечаност на којој су уручене дипломе првој генерацији свршених студената који су стекли звање дипломираних инжењера пољопривреде. Дипломе им је уручио декан Иван Филиповић, а присуствовала је градоначелник Јасмина Палуровић, у име Града који је уложио велике напоре да Крушевац добије први државни факултет, као део Нишког универзитета.

Осморо студената који су уписали 2018.године, а завршили Основне академске студије у периоду од октобра до новембра 2022. данас су добили сведочанства о успешно реализованом студирању.

Свечаном чину осим декана и Градоначелнице присуствовали су и члан Савета факултета проф.др Драган Ђукић, професори и сарадници факултета.

Градоначелник Јасмина Палуровић је подсетила на период који је претходио оснивању, када су, почев од идеје и иницијативе – реализоване многе активности и решавани текући проблеми, како би се успешно окончао пројекат формирања Пољопривредног факултета.

 

Помоћ Града састојала се и у давању на коришћење пет лабораторија у бившој управној згради предузећа Хемофлуид ( сада у власништву Града ). Нове просторије су од веома велике важности за извођење наставе из групе хемијских, биолошких, микробиолошких,технолошких и сродних предмета. У досадашњем раду коришћене су лабораторије средње Хемијске школе, Института за крмно биље, Завода за јавно здравље,што је функционално знатно отежавало практичне вежбе.

 

Крајњи циљ је, како је изјавила Градоначелница, обезбеђивање што бољих услова за рад и подизање квалитета наставе на виши ниво.

 

На крају је честитала успешно окончане студије првим дипломираним инжењерима пољопривреде у Крушевцу, уз жељу да својим радом промовишу факултет и мотивишу друге младе људе да одаберу наш град као место студирања.

О подршци и помоћи локалне самоуправе говорио је декан проф.др Иван Филиповић, а о значају и пословној будућности прве генерације академских грађана крушевачког факултета -члан Савета проф.др Драган Ђукић.

У анале факултета као прва генерација дипломираних, уписаће се: Анђела Васић, Милица Гмијовић, Ирена Вучићевић, Стефан Матић, Јелена Раденковић, Лазар Милошевић, Лазар Милојевић, Анђела Ћулибрк.

Иначе, Пољопривредни факултет у Крушевцу уписује студенте Основних академских и Мастер студија на смеровима: ратарство и повртарство, сточарство и воћарство и виноградарство.


Scroll Skip to content