Kruševac centar

Уручена донација СКГО – таблет рачунари

Уручена донација СКГО – таблет рачунари

18. фебруара 2022.

У Мозаик сали данас су подељени таблет рачунари, део донације СКГО Граду Крушевцу, која је добијена захваљујући освајању годишње награде за најбољу локалну управу 2020.године. Присуствовао је генерални секретар СКГО Никола Тарбук са сарадницима.

 

Крушевац је био један од учесника на конкурсу у организацији Сталне конференције градова и општина у партнерству са Министарством државне управе и локалне самоуправе. Пројекат „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“ спроводи се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености SWISS PRO“.

 

Присутним представницима Градске власти обратила се градоначелник Јасмина Палуровић. Она је изразила задовољство чињеницом да смо препознати као најбоља Градска управа од стране надлежних актера. Подсетила је да је Крушевац добио укупну донацију од преко 4 милиона динара. Део средстава добијених из Министарства државне управе и локалне самоуправе утрошен је за адаптацију Ромског културног центра у насељу „Марко Орловић“, а средствима из донације СКГО обезбеђена је техничка опрема за органе Града и представничка тела.

Набављени су таблет рачунари, камера за пренос седница Скупштине, конзола, софтвер за сервер, као и сервер за видео пренос и имплементацију електронске дистрибуције скупштинског материјала.

Досадашњи начин је подразумевао доставу на папиру и дисковима, што је узроковало велике трошкове и одржавање и ремонтовање одговарајуће опреме. Новом техничком опремом оствариће се уштеда и скратити време дистрибуције.

Градоначелница се на крају обраћања захвалила СКГО, Министарству државне управе и локалне самоуправе, УНОПС – у и Влади Швајцарске.

На свечаности је говорио и генерални секретар СКГО Никола Тарбук, који је истакао одличну сарадњу са Градом као пример добре праксе и активизма јединице локалне самоуправе. „ Осим материјалног значаја, ова донација сигурно представља подстрек и подршку за даље јачање и унапређење принципа доброг управљања,“ закључио је Тарбука.

Генерални секретар уручио је таблет рачунаре Градоначелници, заменику Градоначелника и члановима Градског већа.

А Градоначелница – председнику и заменику председника Скупштине, секретару и заменику секретара Скупштине и председницима одборничких група у локалном парламенту: СНС за нашу децу, СНС за децу Крушевца, СПС – ЈС и За Краљевину Србију и Лазарев Крушевац.


Scroll Skip to content