Kruševac centar

Uručena donacija fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“

Uručena donacija fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“

5. avgusta 2022.

Danas je u Gradskoj  upravi uručena prva donacija fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“. Uručenju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović.

Donacija fondacije „Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić“ namenjena je članovima kruševačkog badminton kluba „Zmajevi“, jednom od najtrofejnijih sportskih klubova u gradu.

Sporazum između ove fodacije i Grada Kruševca potpisan je prošle godine, podsetio je zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović. Cilj je da se pomogne mladim, talentovanim ljudima da se obrazuju, dodatno usavrše kako u formalnom, tako i u neformalnom obrazovanju i pruži pomoć u vidu nabavke opreme, instrumenata ili podrške za odlazak na neko međunarodno takmičenje i sl.

Zamenik je rekao da Grad vodi aktivnu politiku za mlade i to kroz LAP, a Sporazum sa Fondacijom je jedan od  dodatnih  vidova podrške.

Koordinator projekata Fondacije  dr Milica Marković istakla je saradnju sa lokalnom samoupravom kao jedan od ključnih faktora uspešnosti projekata. Tom prilikom, izrazila je zadovoljstvo spremnošću Grada da se aktivno uključi u pronalaženje mladih, talentovanih ljudi i potreba koje oni iskazuju u cilju usavršavanja, edukacije ili nabavke opreme ( rekvizita )…

Današnja donacija za članove badminton kluba „Zmajevi“ sastoji se od sportske opreme – patika, trenerki, reketa. Ovaj sportski klub postoji 18 godina, aktivno trenira preko 20 – ak članova u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i do sada su postigli vrhunske rezultate. Osvajači su brojnih prvih nagrada u ekipnim i pojedinačnim prvenstvima na državnom i međunarodnom nivou.

Krajem meseca očekuje ih juniorsko evropsko prvenstvo u Beogradu, a nakon toga i u Španiji.


Scroll Skip to content