Крушевац Слободиште

Уручена донација фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“

Уручена донација фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“

5. августа 2022.

Данас је у Градској  управи уручена прва донација фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“. Уручењу је присуствовао и заменик градоначелника Александар Јовановић.

Донација фондације „Заједно за младе – проф.др Даница Грујичић“ намењена је члановима крушевачког бадминтон клуба „Змајеви“, једном од најтрофејнијих спортских клубова у граду.

Споразум између ове фодације и Града Крушевца потписан је прошле године, подсетио је заменик градоначелника Александар Јовановић. Циљ је да се помогне младим, талентованим људима да се образују, додатно усаврше како у формалном, тако и у неформалном образовању и пружи помоћ у виду набавке опреме, инструмената или подршке за одлазак на неко међународно такмичење и сл.

Заменик је рекао да Град води активну политику за младе и то кроз ЛАП, а Споразум са Фондацијом је један од  додатних  видова подршке.

Координатор пројеката Фондације  др Милица Марковић истакла је сарадњу са локалном самоуправом као један од кључних фактора успешности пројеката. Том приликом, изразила је задовољство спремношћу Града да се активно укључи у проналажење младих, талентованих људи и потреба које они исказују у циљу усавршавања, едукације или набавке опреме ( реквизита )…

Данашња донација за чланове бадминтон клуба „Змајеви“ састоји се од спортске опреме – патика, тренерки, рекета. Овај спортски клуб постоји 18 година, активно тренира преко 20 – ак чланова у основној школи „Јован Јовановић Змај“ и до сада су постигли врхунске резултате. Освајачи су бројних првих награда у екипним и појединачним првенствима на државном и међународном нивоу.

Крајем месеца очекује их јуниорско европско првенство у Београду, а након тога и у Шпанији.


Scroll Skip to content