Крушевац Слободиште

Уношење и свечани чин освећења Бадњака

Уношење и свечани чин освећења Бадњака

8. јануара 2021.

У присуству представника руководства Града Крушевца и представника Крушевачке епархије, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић данас је унела Бадњак у зграду Градске управе.

Чинодејствовао је секретар Епископа крушевачког протојереј-ставрофор Драги Вешковац са старешином Цркве Лазарице свештеником Жељком Марковићем. Овом приликом отац Драги Вешковац је пренео градоначелници и сарадницима поздраве и благослов Епископа Крушевачког. Такође је пожелео успешну годину господњу и богом благослоовену свим православним верницима и да уз мирис свеће и молитве прославе Божић са својим најближима – Мир Божји! Христос се роди!

Честитке свим грађанима православне вероисповести и присутнима у згради Градске управе упутила је и градоначелник Јасмина Палуровић и поздравила Владику и пожелела му здравље и наставак добре сарадње.

„Нека божићне поруке мира, љубави, наде, узајамног поштовања и разумевања испуне ваше домове и буду надахнуће за годину пред нама. Најрадоснији од свих хришћанских празника подсећа нас на важност међусобног уважавања, толеранције и солидарности. Желим да у здрављу и срећи започнемо годину и да наставимо да градимо Крушевац заједно са нашим грађанима. Срећан Бадњи дан и Бадње вече. Срећан вам Божић! Мир Божји! Христос се роди!

Уношење и чин свечаног освећења бадњака је увеличан наступом црквеног хора Свети кнез Лазар.


Scroll Skip to content