Kruševac centar

Уношење Бадњака у зграду Градске управе

Уношење Бадњака у зграду Градске управе

6. јануара 2022.

У присуству руководства Града Крушевца, одборника, директора јавних предузећа и установа, представника јавног и политичког живота, запослених… данас је, традиционално на Бадњи дан, унет Бадњак у зграду Градске управе. Овај чин обавила је градоначелник Јасмина Палуровић, а верски обред извели су свештеници Крушевачке епархије на челу са епископом господином др Давидом Перовићем.

У надахнутој беседи, крушевачки епископ господин др Давид Перовић, подсетио је на жртву Господа Исуса Христа и нашу обавезу, да као верници следимо његов пут и поштујемо вредности и начела којима се и он руководио. Пожелео је мир, слогу и благодат свим грађанима и да у љубави са својим породицама проведу навече уочи Божића.

Божићним честиткама придружила се и градоначелник Јасмина Палуровић. Она је подсетила да је година за нама била обележена великим јубилејом – 650 година од оснивања града Крушевца, али да је осим бројних догађаја у том духу, била у знаку великог рада, борбе, посвећености и одговорности исказаног према свим грађанима.

Резултати те борбе и рада видљиви су на сваком кораку у граду који је сваким даном све лепши, уређенији,чистији и поноснији.

Година у коју смо закорачили неће бити нимало лакша, али ћемо наставити да радимо са истим жаром, енергијом и жељом као и до сада. Љубав, вера, нада, слога и заједништво су кључ сваког успеха, закључила је Градоначелница. Она се захвалила свим грађанима и сарадницима на ангажовању и труду који су исказали у заједничкој борби за бољи Крушевац, изразивши уверење да ће се таквим темпом наставити и убудуће.

Епископ крушевачки господин др Давид Перовић и градоначелник Јасмина Палуровић своје беседе завршили су честиткама верним грађанима Крушевца поводом Бадњег дана и наступајућег највећег хришћанског празника – Божића, традиционалним поздравом „ Мир Божји, Христос се роди“!


Scroll Skip to content