Крушевац Слободиште

Уклањање дивље депоније на Бивољском гробљу

Уклањање дивље депоније на Бивољском гробљу

10. септембра 2021.

Град Крушевац је ове године учествовао на Јавном позиву који је расписало Министарство за заштиту животне средине везаном за уклањање дивљих депонија.

Тим  поводом je крајем августа, потписан Уговор о суфинансирању реализације пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години на територији града Крушевца. Вредност пројекта је 1,23 милиона динара, од чега Министарство обезбеђује око 986.000 динара, а Град се обавезује да обезбеди средства у износу око 246.000 динара.

Тим поводом, Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца, Иван Парезановић, помоћник градоначелника за екологију и Снежана Радојковић, директор ЈКП Крушевац, обишли су прву дивљу депонију.

 

Градоначелник, Јасмина Палуровић је изјавила: „Данас смо овде да пропратимо радове на уклањању дивље депоније, поводом почетка реализације пројекта Министарства заштите животне средине,  на простору Бивољског гробља, и за то је издвојено око 116.000 динара. У колико техничке могућности дозвољавају, Министарство заштите животне средине ће обезбедити опрему за видео надзор  очишћених локација, на захтев града“. Нагласила је да ће санирање депонија обавити ЈКП“ Крушевац“, као партнер на пројекту. Уклониће се 8 дивљих депонија – 4 на територији Града и 4 на сеоском подручју и то су следеће локације: гробље у Бивољу, Курилово, стари мост у Читлуку, Головоде, Пакашничка шума, Чокотино брдо, граница између Крушевца и Ражња – код Ђуниса, ул. Тимочке буне – Ново гробље. Предвиђен период за реализацију је до краја године, али се очекује да се све заврши много раније и брже пошто су већ унапред одређене локације.

 Овом приликом градоначелница је  апеловала на грађане да не праве дивље депоније које нарушавају  и загађују животну средину и  да заједно чувамо очишћене локације.

Директор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић истакла је да је ово ангажован већи број радника и механизације, а поред редовних активности завршетак овог пројекта уклањања дивљих депонија планиран је за крај месеца новембра.


Scroll Skip to content