Крушевац Слободиште

У Крушевцу одржан 31. Сајам запошљавања

У Крушевцу одржан 31. Сајам запошљавања

19. маја 2022.

У Хали спортова одржан је 31. Сајам запошљавања у организацији крушевачке филијале Националне службе за запошљавање, под покровитељством Града Крушевца.

Сајам запошљавања отворио је Александар Јовановић заменик градоначелнице Крушевца у присуству Ивана Анђелића начелника Расинског управног округа и Маје Марковић директорке Регионалне привредне коморе Крушевац.

Преко 40 послодаваца исказало је потребу за запошљавањем скоро 500 лица – од неквалификованих и помоћних радника, разних занатских занимања до висококвалификованих кадрова као што су машински, електро и грађевински инжењери.

Град Крушевац је за ову годину у сарадњи са НСЗ издвојио преко 40 милиона динара за различите програме запошљавања. У односу на прошлу годину смањује се број незапослених, на евиденцији наше филијале тренутно их је 17.900 у Расинском округу а у Крушевцу 8.400 незапослених лица.

У НСЗ у току су програми стицања практичних знања, приправника и обука за познате послодавце а од прошле недеље почели су и јавни позиви по локалном акционом плану запошљавања и то је нова шанса и за послодавце и незапослене.


Scroll Skip to content