Kruševac Slobodište

Tribina o saobraćaju “Budimo bezbedni”

Tribina o saobraćaju “Budimo bezbedni”

20. oktobra 2020.

U kruševačkom Kulturnom centru održana je javna tribina o bezbednosti u saobraćaju „ Budimo bezbedni“.

Organizator je Dea Đurđević, novinarka TV Pink i predsednica udruženja „Budimo bezbedni“, koja je preživela tešku saobraćajnu nesreću, a učesnici gradonačelnik Jasmina Palurović, oficir za kontrolu i regulisanje saobraćaja  pri PU Kruševac Marija Radivojević i direktor kruševačke filijale  „Dunav osiguranja” Branimir Džodić.

O značaju bezbednosti saobraćaja govorila je gradonačelnik Jasmina Palurović, koja je tom prilikom istakla izuzetnu saradnju Grada sa PU Kruševac, kao i kompanijom „Dunav osiguranje” kao partnerima. Takođe, podsetila je na brojne aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja kojima se unapređuje odvijanje saobraćaja, edukuju učesnici, ali i obezbeđuju donacije u opremi.

Posebna pažnja poklanja se školskoj, populaciji dece i mladih. Formiraju se tzv. zone škola, koje podrazumevaju horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, zaštitnu ogradu, stubiće, ležeće policajce, semafor i gde god je to moguće i LED displej portal i pešačku platformu.

Prema svim parametrima utvrđivanja bezbednosti saobraćaja, ova godina do sada je najbezbednija.

 

Oficir Marija Radivojević naglasila je da PU Kruševac deluje preventivno, edukativno, ali i po potrebi represivno. Najčešće, nesreće uzrokuju vozači neprilagođenom brzinom, pod dejstvom alkohola, upotrebom mobilnih telefona u toku vožnje…

Sa programima osiguranja vezanih za bezbednost u saobraćaju upoznao  je direktor kruševačke Filijale „Dunav osiguranja“ Branimir Džodić.

Dea Đurđević je svoje emotivno izlaganje bazirano na iskustvu,  dodatno pojačala prezentacijom uz ekskluzivne fotografije i napise iz novina. „Ova javna tribina prilika je da shvatite svu ozbiljnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i da svim učesnicima povećamo nivo bezbednosne kulture. Prevencija je najbolji način da se spasu ljudski životi, smanji materijalna šteta i broj udesa.“

Novinarka Dea Đurđeviđ je iz sopstvenog ugla uputila jake motivacione poruke prisutnim posetiocima, uz zaključak da se ličnom hrabrošću, upornošću, optimizmom i verom u napredak može pobediti svaka nesreća.

Današnja javna tribina jedna je u nizu, a udruženje „Budimo bezbedni“, ima posebnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i partnera u kompaniji „Dunav osiguranje“.


Scroll Skip to content