Kruševac centar

Трибина о саобраћају „Будимо безбедни“

Трибина о саобраћају „Будимо безбедни“

20. октобра 2020.

У крушевачком Културном центру одржана је јавна трибина о безбедности у саобраћају „ Будимо безбедни“.

Организатор је Деа Ђурђевић, новинарка ТВ Пинк и председница удружења „Будимо безбедни“, која је преживела тешку саобраћајну несрећу, а учесници градоначелник Јасмина Палуровић, официр за контролу и регулисање саобраћаја  при ПУ Крушевац Марија Радивојевић и директор крушевачке филијале  „Дунав осигурања” Бранимир Џодић.

О значају безбедности саобраћаја говорила је градоначелник Јасмина Палуровић, која је том приликом истакла изузетну сарадњу Града са ПУ Крушевац, као и компанијом „Дунав осигурање” као партнерима. Такође, подсетила је на бројне активности Савета за безбедност саобраћаја којима се унапређује одвијање саобраћаја, едукују учесници, али и обезбеђују донације у опреми.

Посебна пажња поклања се школској, популацији деце и младих. Формирају се тзв. зоне школа, које подразумевају хоризонталну и вертикалну сигнализацију, заштитну ограду, стубиће, лежеће полицајце, семафор и где год је то могуће и ЛЕД дисплеј портал и пешачку платформу.

Према свим параметрима утврђивања безбедности саобраћаја, ова година до сада је најбезбеднија.

 

Официр Марија Радивојевић нагласила је да ПУ Крушевац делује превентивно, едукативно, али и по потреби репресивно. Најчешће, несреће узрокују возачи неприлагођеном брзином, под дејством алкохола, употребом мобилних телефона у току вожње…

Са програмима осигурања везаних за безбедност у саобраћају упознао  је директор крушевачке Филијале „Дунав осигурања“ Бранимир Џодић.

Деа Ђурђевић је своје емотивно излагање базирано на искуству,  додатно појачала презентацијом уз ексклузивне фотографије и написе из новина. „Ова јавна трибина прилика је да схватите сву озбиљност одговорног понашања у саобраћају и да свим учесницима повећамо ниво безбедносне културе. Превенција је најбољи начин да се спасу људски животи, смањи материјална штета и број удеса.“

Новинарка Деа Ђурђевиђ је из сопственог угла упутила јаке мотивационе поруке присутним посетиоцима, уз закључак да се личном храброшћу, упорношћу, оптимизмом и вером у напредак може победити свака несрећа.

Данашња јавна трибина једна је у низу, а удружење „Будимо безбедни“, има посебну подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и партнера у компанији „Дунав осигурање“.


Scroll Skip to content