Kruševac centar

Свечана академија поводом Дана ослобођења

Свечана академија поводом Дана ослобођења

14. октобра 2022.

Свечаности поводом Дана ослобођења града Крушевца у Првом и Другом светском рату, завршене су Свечаном академијом одржаном у Крушевачком позорушту.

 „Од октобра до октобра“ , симболично би се могао назвати филм у продукцији РТК, у коме су ретроспективно приказана достигнућа постигнута у свим областима јавног живота, а посебно на пољу инфраструктуре – у периоду између два обележавања ослобођења града.

Након приказаног филма, уводну реч имала је градоначелник Јасмина Палуровић.    Говор можете прочитати  овде

На основу одлуке Организационог одбора за обележавање Дана ослобођења, овим поводом на Академији су додељене и Захвалнице:

 – На предлог Привредне коморе Србије, Регионалне привредне коморе Крушевац – Међународном пословном конзорцијуму Бехтел Енка

Овај америчко – турски конзорцијум задужен је за изградњу ауто пута Моравски коридор. Његовом изградњом, Крушевац ће на најсавременији начин бити повезан са саобраћајним коридорима 10 и 11.

  • На предлог Привредне коморе Србије, РПК – предузећу Аеродроми Србије, са седиштем у Нишу, који управља крушевачким аеродромом „Росуље“.

 

 

  • На предлог Клуба привредника Крушевца – компанији УНИТЕХНА из Крушевца, која производи грађевински и пољопривредни алат. Ова друштвено одговорна компанија запажена је по донацијама у области спорта.

  • Такође, на предлог Клуба привредника Крушевца, Захвалницу је добила и компанија „Менекс“, један од највећих извозника органске хране са територије Расинског округа.  Основна делатност јој је подељена у 3 сегмента: увоз и продаја рибе, производња и прерада воћа и трговина пнеуматицима

 

  • и на предлог Предшколске установе „Ната Вељковић“, Захвалница је додељена Ротари клубу Крушевац, за хуманитарну активност и акције које спроводи у сарадњи са овом Установом.

 

У уметничком програму су учествовали црквени хор „Свети кнез Лазар“, глумци Крушевачког позоришта и КУД „14.октобар“.

 


Scroll Skip to content