Kruševac centar

Sajam visokih škola i fakulteta u Kruševcu    

Sajam visokih škola i fakulteta u Kruševcu    

5. maja 2022.

U kruševačkoj Hali sportova, danas je održan Sajam visokih škola i fakulteta. Budućim brucošima predstavilo se 13 fakulteta i 7 visokih škola iz 11 gradova Srbije.

 

Učenici završnih razreda srednjih škola sa teritorije Rasinskog okruga mogli su na Sajmu visokih škola i fakulteta da, ukoliko su imali neku nedoumicu o budućem zanimanju, više saznaju koje im se mogućnosti nude u sticanju adekvatnog obrazovanja.

– Sajam je važan jer je to najbitniji korak u odabiru fakulteta ali i budućeg zanimanja. Birajte pažljivo, ono za šta se školujete treba da volite, jer ćete se samo tako u budućem zanimanju i usavršavati, poručio je budućim brucošima pomoćnik gradonačelnice Aleksandar Jovanović i dodao da je obrazovanje najvažnije u životu i poručio da bez obzira gde se školuju, vrate u svoj grad i rade na njegovom razvoju.

Nadam se da će budući visokoškolci pronaći odgovarajuće zanimanje, dodao je načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić.

Oko 2.000 dece završava ove godine četvorogodišnje obrazovanje u srednjim školama Rasinskog okruga, a prethodne dve godine Sajam nije održan zbog pandemije koronavirusa, rekao je načelnik Školske uprave Rasinskog okruga Zoran Asković

 

Sajam je obišao i direktor Nacionalne služne zapošljavanja Filijala Kruševac Predrag Marković, koji je naglasio da će i predstojeći Sajam zapošljavanja koji se održava 19. maja biti prilika da se budući akademski građani možda opredele i za deficitarna zanimanja.

Danas je predstavljeno 20 visokih škola i fakulteta iz 11 gradova Srbije, među kojima i Akademija strukovnih studija Južne Srbije, odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje, Visoka škola strukovnih studija dr Radomir Bojković i  Univerzitet u Nišu, Poljoprivredni fakultet  Kruševac.

 

Dvodnevni Sajam organizovala je Školska uprava Kruševac u saradnji sa lokalnom samoupravom i Sportskim centrom Kruševac., a prisustvovali su i narodni poslanik Zoran Tomić i pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku Ivan Parezanović.


Scroll Skip to content