Крушевац Слободиште

Сајам високих школа и факултета у Крушевцу    

Сајам високих школа и факултета у Крушевцу    

5. маја 2022.

У крушевачкој Хали спортова, данас је одржан Сајам високих школа и факултета. Будућим бруцошима представило се 13 факултета и 7 високих школа из 11 градова Србије.

 

Ученици завршних разреда средњих школа са територије Расинског округа могли су на Сајму високих школа и факултета да, уколико су имали неку недоумицу о будућем занимању, више сазнају које им се могућности нуде у стицању адекватног образовања.

– Сајам је важан јер је то најбитнији корак у одабиру факултета али и будућег занимања. Бирајте пажљиво, оно за шта се школујете треба да волите, јер ћете се само тако у будућем занимању и усавршавати, поручио је будућим бруцошима помоћник градоначелнице Александар Јовановић и додао да је образовање најважније у животу и поручио да без обзира где се школују, врате у свој град и раде на његовом развоју.

Надам се да ће будући високошколци пронаћи одговарајуће занимање, додао је начелник Расинског управног округа Иван Анђелић.

Око 2.000 деце завршава ове године четворогодишње образовање у средњим школама Расинског округа, а претходне две године Сајам није одржан због пандемије коронавируса, рекао је начелник Школске управе Расинског округа Зоран Асковић

 

Сајам је обишао и директор Националне служне запошљавања Филијала Крушевац Предраг Марковић, који је нагласио да ће и предстојећи Сајам запошљавања који се одржава 19. маја бити прилика да се будући академски грађани можда определе и за дефицитарна занимања.

Данас је представљено 20 високих школа и факултета из 11 градова Србије, међу којима и Академија струковних студија Јужне Србије, одсек за пољопривредно-прехрамбене студије Прокупље, Висока школа струковних студија др Радомир Бојковић и  Универзитет у Нишу, Пољопривредни факултет  Крушевац.

 

Дводневни Сајам организовала је Школска управа Крушевац у сарадњи са локалном самоуправом и Спортским центром Крушевац., а присуствовали су и народни посланик Зоран Томић и помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику Иван Парезановић.


Scroll Skip to content