Kruševac centar

Сагледавање потреба и могућности оснивања ЛАГ-ова

Сагледавање потреба и могућности оснивања ЛАГ-ова

26. априла 2021.

На иницијативу помоћника градоначелника  за пољопривреду  Марка Кнежевића, а уз подршку Агенције за регионални развој Расинског округа, у четвртак  22. априла 2021. године у Општини Александровац одржан је контструктивни састанак на тему: Сагледавање потреба и могућности оснивања ЛАГ-ова (Локалних акционих група), повезивање на регионалном и међународном нивоу. Састанку су присуствовали: др Мирко Михајловић, председник Општине Александровац, председник скупштине Александровац и угледни привредник г. Славољуб Миљковић, Радица Џамић начелница службе пољопривреде и начелник Милан Минић . Испред Града Крушевца био је присутан помоћник за пољопривреду Марко Кнежевић, а Агенцију за регионални развој Расинског округа су представљали в.д. директора Стефан Рибаћ и координатор за међуопштинску сарадњу и пројекте Соња Јевремовић.

Током састанка присутнима је представљен рад службе за пољопривреду у граду Крушевцу и планиране мере које ће унапредити положај носиоца пољопривредног и руралног развоја града Крушевца. Главна тема састанка је било представљање досадашњих активности које је постигао Град Крушевац у области пољопривреде, као ипредстављање потенцијала представника Расиснког округа у домену сагледавања потреба и предности од формирања ЛАГ-ова, сагледавање могућности повезивања са примерима добре праксе како из земље тако и из ЕУ.  Констатовано је да је модел удруживања кроз формирање Локалних акционих група и повезивање добар пут за будући развој кроз реализацију пројеката.

Договорени су наредни кораци везани за тему састанка који ће се реализовати у наредном месецу.  Овакве активности су планиране са представницима свих  општине расинског округа.


Scroll Skip to content