Kruševac centar

Руководство града Крушевца примило вакцину

Руководство града Крушевца примило вакцину

8. фебруара 2021.

Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Александар Јовановић, начелник Градске управе Иван Анђелић и заменик начелника Весна Анђелић, данас су се придружили бројним грађанима у актуелном процесу вакцинације против ковида 19. Осим руководства Града, и запослени у Градској управи одазвали су се позивима струке, одабравши најефикаснији начин заштите од пандемијског вируса.

Лица која су данас била пријављена за имунизацију, примила су кинеску вакцину „Синофарм“.

Према речима директорке Дома здравља др Марине Костић, до сада је око 11 000 Крушевљана примило прву дозу вакцине, а ревакцинација је 21 дан након вакцинације. Са давањем  првих вакцина у Крушевцу почето је 19.јануара, а од сутра креће и ревакцинација. Очекује се и допремање руске вакцине „ Спутњик“.

Градоначелник Јасмина Палуровић је изјавила да је изузетно битно за све грађане да се вакцинишу, како би заштитили себе и своје породице од болести која је, на жалост однела и многе животе. Такође, то је и једини пут постизања тзв. колективног имунитета, како би бројка заражених на националном нивоу почела да пада.

Градоначелница је изразила задовољство одзивом Крушевљана и позвала грађане који се нису пријавили, да то учине путем портала е – управе, уз опцију да одаберу једну од пет вакцина које су у понуди.

Иначе, у Хали спортова се ради на 7 пунктова, здравствено особље чини 14 лекара и 28 медицинских сестара, уз бројне волонтере Дома здравља и Црвеног крста, као и органе реда.


Scroll Skip to content