Kruševac centar

Регионални састанак за координацију послова безбедности у саобраћају

Регионални састанак за координацију послова безбедности у саобраћају

18. маја 2023.

Полицијска управа у Крушевцу и Савет за безбедност саобраћаја, на паркинг простору испред сале „Соко“, организовали су данас интерактивну изложбу аутомобила хаварисаних у саобраћајним незгодама.

 

Изложба је организована у близини неколико средњих школа, са циљем подизања свести младих возача о значају поштовања саобраћајних прописа.

Током трајања изложбе, осим припадника полиције, који разговарају са грађанима о безбедности у саобраћају, присуствују и припадници ватрогасаца – спасилаца и Службе хитне медицинске помоћи.

 

Члан Савета Драган Блажић одржао је и јавни час, где је акценат био на младим возачима, али и онима који ће тек да стекну возачку дозволу. Предавање се односило на сагледавање последица саобраћајних незгода које могу да доведу и до смртног исхода, као и активности које их могу превенирати.

Агенција за безбедност саобраћаја је такође узела учешће и донела тренажере.

Након отварања изложбе ( од 13 до 15 часова ), начелник ПУ Крушевац Иван Миленковић, начелник одељења Саобраћајне полиције (такође при ПУ Крушевац) Милош Лазаревић  и директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић разговарали су у Градској управи са градоначелником Јасмином Палуровић и замеником Александром Јовановићем о свим активностима везаним за унапређење безбедности саобраћаја на подручју Града.

 

Потом је у Скупштинској сали уследио регионални састанак Савета за координацију послова безбедности саобраћаја града Крушевца, општина Александровац, Брус, Варварин, Трстеник и Ћићевац, Агенције за безбедност саобраћаја и Министарства унутрашњих послова – Управе саобраћајне полиције.

 

Итерактивна изложба хаварисаних возила биће отворена и сутра на истом простору од 09,00 do 14,00 сати.


Scroll Skip to content