Kruševac Porta

Радови на водоснабдевању мештана МЗ Дворане и Здравиње

Радови на водоснабдевању мештана МЗ Дворане и Здравиње

27. маја 2021.

Градоначелник Јасмина Палуровић и директор ЈП “Водовод Крушевац” Крушевац, са сарадницима обишли су радове на  довођењу за 5 насељених места у овом делу Крушевца – Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње.

“Овде се неће стати са изградњом и ширењем водоводне мреже на територији наше општине. Паралелно се изводе радови на секундарним мрежама у Великој Ломници и Буцима како би се завршио цео систем и како би и ова насеља била прикључена на водоводни систем Водовода Крушевац. Са завршетком ових радова здравом пијаћом водом са система ”Ћелије” биће покривено преко 95% домаћинства на територији Града”, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић.

Директор ЈП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић, да ће се са овим радовима  на изградњи магистралног цевовода, којим ће се повезати сви објекти неопходни за водоснабдевање ових пет сеоских насеља Дворане, Петина, Пољаци, Ловци и Здравиње. “До сада изграђено је 1000 метара, а до краја године наше предузеће планира да заврши изградњу магистралног цевовода у укупној дужини од 5,9 километара према Здравињу, чиме ће се комплетирати цео систем, а здраву пијаћу воду са система „Ћелије“ добити свих пет села на овом потезу”, рекао је Милосављевић.

Представници месних заједница Дворане и Здравиње Никола Милић и Милисав Ивановић, захвалили су се локалној самоуправи и јавном предузећу што ће напокон да имају здраву и исправну воду.

Обиласку радова присуствовали су и Предраг Вукићевић, председник Скупштине града Крушевца, заменик градоначелника Александар Јовановић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе месних заједница Горан Милић.

 

 


Scroll Skip to content