Kruševac Slobodište

Radovi na sanaciji štete u Parunovcu

Radovi na sanaciji štete u Parunovcu

7. jula 2022.

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave Kruševac Vesna Anđelić, danas su sa sardnicima obišli mesnu zajednicu Parunovac gde je u toku sanacija štete nakon obilnih padavina.

U mesnoj zajednici Parunovac u toku je nasapanje puta u dužini od 350 metara a urađeno je i čišćenje kanala od nanosa i rastinja u ulicama Petra Jokića i Dimitrija Tucovića.

Ovaj deo je pretrpeo jaku štetu od bujičnih nanosa. Predstavnici gradske uprave i javnih preduzeća su odmah po prestanku padavina izašli na teren i krenulo se sa sanacijom, istakao je zamenik gradonačelnice i podsetio da je održana i vanredna sednica gradskog štaba za vanredne situacije.

U Parunovcu štetu od poplava pretrpelo je oko 20 domaćinstava, istakao je predsednik saveta mesne zajednice Velibor Jovanović i dodao da su po hitnom postupku odrađeni preventivni radovi kako bi se sprečila katastrofa ako narednih dana dođe do padavina.

Mi smo do sada evidentirali 20 domaćinstava koja su ugrožena – što njihovi objekti što dvorišta. Predstavnici mesne zajednice još uvek obilaze i u kontaktu su sa osobama koje su pretrpele štetu, kaže Jovanović.

 

Na sanaciji štete u ovoj MZ angažovano je JKP “Kruševac”.

Naime, bujične vode su putem propusta i kanala donele velike količine šuta, peska, građevinskog materijala i zapušile propuste na glavnim vodovima u ulicama Petra Jokića i Dimitrija Tucovića. Uz pomoć kolega iz JKP Vodovod Kruševac pročišćen je glavni propust , a kasnije su ekipe komunalnog detaljno očistile ostatak. U noći utorak na sredu izvezeno je oko 100 kubika inertnog materijala, istakla je Snežana Radojković direktorka JKP Kruševac.

Prema najavama meteorologa obilne padavine očekuju nas i tokom narednih dana te s toga nadležni apeluju na sugrađane da vode računa oko čistoće kanala za odvod kako ne bi došlo do velikih problema.


Scroll Skip to content