Kruševac Porta

Радови на санацији штете у Паруновцу

Радови на санацији штете у Паруновцу

7. јула 2022.

Заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић и начелник Градске управе Крушевац Весна Анђелић, данас су са сардницима обишли месну заједницу Паруновац где је у току санација штете након обилних падавина.

У месној заједници Паруновац у току је насапање пута у дужини од 350 метара а урађено је и чишћење канала од наноса и растиња у улицама Петра Јокића и Димитрија Туцовића.

Овај део је претрпео јаку штету од бујичних наноса. Представници градске управе и јавних предузећа су одмах по престанку падавина изашли на терен и кренуло се са санацијом, истакао је заменик градоначелнице и подсетио да је одржана и ванредна седница градског штаба за ванредне ситуације.

У Паруновцу штету од поплава претрпело је око 20 домаћинстава, истакао је председник савета месне заједнице Велибор Јовановић и додао да су по хитном поступку одрађени превентивни радови како би се спречила катастрофа ако наредних дана дође до падавина.

Ми смо до сада евидентирали 20 домаћинстава која су угрожена – што њихови објекти што дворишта. Представници месне заједнице још увек обилазе и у контакту су са особама које су претрпеле штету, каже Јовановић.

 

На санацији штете у овој МЗ ангажовано је ЈКП “Крушевац”.

Наиме, бујичне воде су путем пропуста и канала донеле велике количине шута, песка, грађевинског материјала и запушиле пропусте на главним водовима у улицама Петра Јокића и Димитрија Туцовића. Уз помоћ колега из ЈКП Водовод Крушевац прочишћен је главни пропуст , а касније су екипе комуналног детаљно очистиле остатак. У ноћи уторак на среду извезено је око 100 кубика инертног материјала, истакла је Снежана Радојковић директорка ЈКП Крушевац.

Према најавама метеоролога обилне падавине очекују нас и током наредних дана те с тога надлежни апелују на суграђане да воде рачуна око чистоће канала за одвод како не би дошло до великих проблема.


Scroll Skip to content