Kruševac centar

Први школски дан у ОШ „Владислав Савић Јан“

Први школски дан у ОШ „Владислав Савић Јан“

1. септембра 2022.

Први дан нове школске године, свечано је обележен у свим крушевачким школама. Посебно је прослављен у основним, које су у окриље примиле нову генерацију ђака првака. А у основној школи „Владислав Савић Јан“, било је додатног разлога за славље. Око тристатридесеторо ђака школску годину почеће у новом, реконструисаном објекту, опремљеном по најмодернијим стандардима.

Посетом школи, у то су се уверили и градоначелник Јасмина Палуровић, начелник Школске управе Зоран Асковић, начелник Градске управе Весна Анђелић и помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић.

Госте је поздравио директор школе Иван Илић. Он се захвалио представницима Града и Канцеларији за управљање јавним улагањима као главним актерима пројекта обнове школе,   МЗ Паруновац на учешћу и подршци, као и родитељима и деци на стрпљењу које су показали чекајући резултате који су уследили.

Првацима је добродошлицу и успешну школску годину пожелела градоначелник Јасмина Палуровић, истичући да ће нови услови олакшати и улепшати рад ђацима, али и свим запосленима.

Укупна инвестиција је око 130 милиона динара, од чега је Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила око 106, а остатак је обезбедио Град Крушевац. Комплетна реконструкција обухватала је замену столарије и пода, постављање новог котла на пелет, спуштених плафона, опреме за дојаву пожара, замену санитарних чворова, реконструкцију електромреже, инсталирање нових прикључака за водовод и канализацију, видео надзора, молерске радове и др.

Пре ових активности, реконструисан је кров школе из средстава буџета Града. У току је потписивање уговора за партерно уређење, чија је процењена вредност преко 10 милиона. Финансираће га Град Крушевац.


Scroll Skip to content