Kruševac centar

Прва посета новог министра спорта Зорана Гајића

Прва посета новог министра спорта Зорана Гајића

10. јануара 2023.

Крушевац је први град у Србији који је обишао нови министар спорта, некадашњи председник Одбојкашког савеза Србије, Зоран Гајић. У склопу посете, најпре је приређен пријем у кабинету, потом одржан састанак са градским спортским савезима, након чега је министар са сарадницима обишао атлетско – фудбалски стадион „Радомир Мићић Миче“, стадион „Јединство“, као и локацију где ће се градити нова Хала спортова.

Састанку у кабинету присуствовали су и заменик градоначелника Александар Јовановић и помоћник градоначелника за омладину и спорт Владимир Петровић.

Као теме састанка са руководством Града и спортским струковним савезима, министар Гајић је навео упознавање са актуелном ситуацијом у области спорта, проблемима и могућностима решавања, као и саветима за израду акционих планова.
У Крушевцу је добра инфраструктура, навео је министар, као предуслов укључивања што већег броја људи, а посебно омладине у бављење спортом.
Постицањем и развијањем спортских навика заговара се здрав живот, а врхунски професионални резултати промовишу државу на најбољи начин, закључио је министар Гајић.

Градоначелник Јасмина Палуровић изјавила је да је састанак био конструктиван. Град Крушевац је последњих година много урадио на пољу изградње инфраструктуре, а у сарадњи са ресорним Министарством никле су бројне теретане на отвореном, терени, игралишта, тартан стазе, а све у циљу омасовљења и рекреативног бављења спортом.

Након састанка са руководством и локалним посленицима спорта, министар Зоран Гајић са сарадницима је обишао атлетско – фудбалски стадион „Радомир Мићић – Миче“ и стадион „Јединство“. Обиласцима су присуствовали и директор Хале спортова Предраг Миленковић и председник Фудбалског савеза Расинског округа Владан Гашић.

Што се тиче изградње новог спортског објекта, ради се о мултифункционалној спортској хали, капацитета 4 до 5 000 места, која ће се користити осим за спортске и друге забавно – рекреативне садржаје.

Добијањем још једног импозантног објекта, Крушевац ће се сврстати у најсадржајније градове Србије по условима и опремљености за бављење спортом, како рекреативним, тако и организацијом врхунских такмичења.


Scroll Skip to content