Kruševac Slobodište

Promovisanja mera agrarne politike Grada Kruševca

Promovisanja mera agrarne politike Grada Kruševca

10. maja 2021.

Na inicijativu pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marka Kneževića, a u saradnji sa Službom za poljoprivredu i vodoprivredu i Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Kruševac održan je sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima sa ciljem informisanja poljoprivrednika o aktuelnim podsticajnim merama Grada Kruševca i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pomoćnik  Marko Knežević je prisutne upoznao sa konkursima koji je Grad raspisao u martu mesecu i najavio raspisivanje još tri konkursa u narednih sedam dana i to subvencionisanje prerade,  seoskog turizma i organske proizvodnje. Grad intezivno radi na aktivnostima u vezi osnivanja lokalno akcionih grupa (LAG) i planira se da se održe sastanci sa svim laokalnim samoupravama u Rasinskom okrugu.

 

smart

Predstavnici Poljoprivredne savetodavne i stručne službe su informisali prisutne sa detaljima Projekta Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke, namenjenog za subvencionisanje, opreme i mehanizacije za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u svim oblastima.


Scroll Skip to content