Крушевац Слободиште

Пролећна акција чишћења града

Пролећна акција чишћења града

20. маја 2023.

ЈКП „Крушевац“ данас је организовало традиционалну пролећну акцију чишћења града. Акција се спроводи се на територији 12 градских месних заједница у сарадњи са Градском управом, Службом месних заједница, Комуналном инспекцијом и Комуналном полицијом. Почетак акције пратили су градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Акександар Јовановић и начелник Градске управе са сарадницима Весна Анђелић.

 

„Ова акција има вишеструку корист“, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. „ Поред уклањања дивљих депонија са територија месних заједница, упућен је и позив грађанима да испред дворишта изнесу кабасти отпад, који ће се након завршетка акције одвести на депонију у Срњу. Истовремено, штитимо и унапређујемо животну средину, одрживо управљамо отпадом и подижемо еколошку свест.“

У оквиру пролећне акције чишћења града, како је изјавила директор ЈКП „Крушевац“ Снежана Радојковић, учествује 25 возила овог предузећа, ( аутосмећари, аутоподизачи, скипови, трактори…), а ангажовано је око 150 радника.

Акцију су подржала и друга јавно – комунална локална предузећа и приватне фирме, како са механизацијом,( чиме је достигнута цифра од око 50 возила ), тако и са возачима.

Ове године и неколико сеоских месних заједница су се обратиле ЈКП „Крушевац“, да се укључи у акцију и на њиховом подручју.

Реализујући овакве акције два пута годишње, уз редовне активности на чишћењу и одржавању града, Крушевац се може похвалити епитетом једног од најчистијих градова у Србији.


Scroll Skip to content