Kruševac centar

Признање за програм „Заједно за заједницу“

Признање за програм „Заједно за заједницу“

23. децембра 2021.

У оквиру пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који Град Крушевац спроводи у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу ( ГИЗ )реализован је програм „Заједно за заједницу“ који спроводи Национална алијанса за локални економски развој ( НАЛЕД ) у сарадњи са Асоцијацијом координатора за ромска питања. Тим поводом, у Београду је одржана завршна конференција на којој су додељена признања. У име градоначелника Јасмине Палуровић, признање за успешно имплементиран програм економског оснаживања маргинализованих група „Заједно за заједницу“ спроведен у оквиру пројекта „ Побољшање услова живота Рома и Ромкиња и других маргинализованих група у време пандемије КОВИД – 19,“ примио је заменик градоначелника Александар Јовановић.

 

 

Програм је усмерен на радно ангажовање Рома и Ромкиња и других маргинализованих група. Циљ је да ублажи негативне последице пандемије КОВИД 19, допринесе побољшању услова живота и процесу опоравка заједнице, посебно маргинализованих група.

У 2021. у оквиру пројекта немачке развојне сарадње „Побољшање услова живота Рома и Ромкиња и других маргинализованих група у 18 ЈЛС“, а у оквиру компоненте Заједно за заједницу, радно је ангажовано 230 лица на пословима од јавног интереса код 30 послодаваца у 6 локалних самоуправа.

На територији града Крушевца од јуна до септембра ангажована су 32 лица код 3 послодавца: ЈКП „Водовод“, удружење грађана „Ромско срце“ и ЈКП „Крушевац“. Након завршетка радног ангажовања, ЈКП „Крушевац“ задржало је 4 радника по основу привремених и повремених послова, од којих су 2 лица ромске националне припадности.

 

 


Scroll Skip to content