Kruševac Porta

Пријем за учеснике пројекта „Yess“

Пријем за учеснике пројекта „Yess“

11. маја 2022.

У Мозаик сали данас је приређен пријем за учеснике пројекта Yess (Young Enterpreneurs at Secondary Schools – Млади предузетници у средњој школи), госте из средњих школа: Гимназија – Цеље (Словенија), средња школа из Софије (Бугарска), Мерам Анадоли лицеј из Коније (Турска), а школа домаћин је крушевачка Гимназија. Делегације које су чинили професори и ученици примила је градоначелник Јасмина Палуровић.

 

Она им је пожелела добродошлицу у Крушевац који је, подсетила је, прошле године обележио велики јубилеј – 650 година од оснивања. Такође, истакла је важност размене искустава, знања, дружења, упознавања других култура, историје, традиције… у популацији младих.

„ Ми смо традиционално гостопримљив и гостољубив град који кроз неговање националних тековина и вредности локалног миљеа показује деци и омладини какво је њихово наслеђе, али се кроз нове пројекте трудимо и да дамо нови печат Крушевцу.“

Такође је подсетила и да Град негује побратимске и пријатељске односе са више градова из Словеније, Бугарске и Турске, који су увек радо виђени гости на Дан града Крушевца, али и добри домаћини нашим делегацијама.

На пријему су се захвалили представници свих школа – учесника пројекта и притом уручили Градоначелници пригодне поклоне.

У име крушевачке Гимназије, обратила се директор Биљана Дачић која је истакла добру сарадњу, као и помоћ и подршку Града у реализацији свих активности и пројеката које спроводи ова школа, која својим квалитетом спада у ред водећих Гимназија у Србији.

Пројекат Yess  је одобрен од стране организације Еразмус + под називом „Млади предузетници у средњим школама“. Циљ је да се развије нова методологија рада и приручник за подстицање предузетничког начина размишљања у средњим школама.


Scroll Skip to content