Kruševac Porta

Prijem za prvu generaciju studenata završne godine Poljoprivrednog fakulteta

Prijem za prvu generaciju studenata završne godine Poljoprivrednog fakulteta

18. jula 2022.

Povodom završetka studija prve generacije studenata Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, gradonačelnik Jasmina Palurović priredila je prijem u Mozaik sali. Osim studenata, prisustvovali su i profesori na čelu sa dekanom fakulteta prof. dr Ivanom Filipovićem.

 

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu osnovan je 2017. godine, Odlukom Vlade Republike Srbije kao deo Niškog univerziteta. Ova visokoškolska ustanova ima za cilj da studenti ovladaju teorijskim znanjima i praktičnim veštinama iz oblasti bioinženjerskih nauka. Studijski programi su urađeni po uzoru na najsavremenije studijske programe u oblasti biotehnologije koji se izvode uz savremenu tehničku opremu u skladu sa Bolonjskom deklaracijom. Nakon završetka osnovnih akademskih studija, student stiče zvanje diplomirani inženjer poljoprivrede.

Na današnjem prijemu, skupu se obratila gradonačelnik Jasmina Palurović koja se zahvalila studentima na poverenju koje su ukazali izborom Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu. Uspešnim okončanjem studija, zaposlenjem u državnom sektoru, ali i razvijanjem sopstvenog biznisa doprineće razvoju cele regije, poznatoj po izuzetnim potencijalima za razvoj poljoprivrede.

Studenti su ne samo iz Kruševca, već i drugih, mahom susednih opština, pri čemu nije zanemarljiv ni ekonomski aspekt studiranja.

Gradonačelnica im je poželela mnogo uspeha u daljem životu i radu, sa očekivanjem da neki od  onih koji nisu odavde, ostanu u Kruševcu.

Takođe, rekla je da je ovo prva u nizu visokoobrazovnih ustanova koje će tek biti otvorene.

Dekan prof. dr Ivan Filipović je istakao izuzetnu saradnju i podršku koju fakultet dobija od Grada i stručnih institucija, da su planovi dalje osavremenjavanje nastave, ulaganje u kadar i opremu kako bi se još više podigao kvalitet studija. Razmatra se i uvođenje master akademskih studija.

Poljoprivredni fakultet u školskoj 2022./2023. godini upisaće petu generaciju studenata na tri studijska programa: voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo.

Na današnjoj svečanosti, studentima su uručeni simbolični pokloni – knjige, dar grada Kruševca.


Scroll Skip to content