Kruševac centar

Пријем за прву генерацију студената завршне године Пољопривредног факултета

Пријем за прву генерацију студената завршне године Пољопривредног факултета

18. јула 2022.

Поводом завршетка студија прве генерације студената Пољопривредног факултета у Крушевцу, градоначелник Јасмина Палуровић приредила је пријем у Мозаик сали. Осим студената, присуствовали су и професори на челу са деканом факултета проф. др Иваном Филиповићем.

 

Пољопривредни факултет у Крушевцу основан је 2017. године, Одлуком Владе Републике Србије као део Нишког универзитета. Ова високошколска установа има за циљ да студенти овладају теоријским знањима и практичним вештинама из области биоинжењерских наука. Студијски програми су урађени по узору на најсавременије студијске програме у области биотехнологије који се изводе уз савремену техничку опрему у складу са Болоњском декларацијом. Након завршетка основних академских студија, студент стиче звање дипломирани инжењер пољопривреде.

На данашњем пријему, скупу се обратила градоначелник Јасмина Палуровић која се захвалила студентима на поверењу које су указали избором Пољопривредног факултета у Крушевцу. Успешним окончањем студија, запослењем у државном сектору, али и развијањем сопственог бизниса допринеће развоју целе регије, познатој по изузетним потенцијалима за развој пољопривреде.

Студенти су не само из Крушевца, већ и других, махом суседних општина, при чему није занемарљив ни економски аспект студирања.

Градоначелница им је пожелела много успеха у даљем животу и раду, са очекивањем да неки од  оних који нису одавде, остану у Крушевцу.

Такође, рекла је да је ово прва у низу високообразовних установа које ће тек бити отворене.

Декан проф. др Иван Филиповић је истакао изузетну сарадњу и подршку коју факултет добија од Града и стручних институција, да су планови даље осавремењавање наставе, улагање у кадар и опрему како би се још више подигао квалитет студија. Разматра се и увођење мастер академских студија.

Пољопривредни факултет у школској 2022./2023. години уписаће пету генерацију студената на три студијска програма: воћарство и виноградарство, сточарство, ратарство и повртарство.

На данашњој свечаности, студентима су уручени симболични поклони – књиге, дар града Крушевца.


Scroll Skip to content