Крушевац Слободиште

Пријем за награђене ученике

Пријем за награђене ученике

1. јула 2022.

Данас је градоначелник Јасмина Палуровић приредила пријем за ђаке који су остварили запажене резултате на бројним такмичењима, квизовима и конкурсима, а присуствовали су и заменик градоначелника Александар Јовановић, као и помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић.

Ради се о ученицима основних и средњих школа који су освојили једно од прва три места или награде на републичким и међународним такмичењима која нису прописана Календаром такмичења и смотри ученика основних и средњих школа за школску 2021./2022. годину (Министарство просвете).

Други критеријум је био да су такмичења прописана Календаром такмичења и смотри, али не и Правилником о утврђивању критеријума за коришћење средстава за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца.

Ради се о различитим областима у којима су се ђаци такмичили. У питању су такмичења из познавања страних језика, математике, лингвистике, ликовних конкурса, музике, спорта…

Градоначелница им се захвалила на успеху који су постигли, као и на труду, раду и пожртвовању,  јер је то уједно и успех Града и његова најлепша промоција.

Такође, како је истакла, битна је и подршка родитеља и школе, залагање наставника и професора и пре свега љубав и жеља деце да вредно и посвећено раде.

Ђаци су добили књиге, као симболичан поклон и подстрек за даље напредовање и успех.


Scroll Skip to content