Kruševac centar

Пријем за ИПА организацију

Пријем за ИПА организацију

26. августа 2023.

У Мозаик сали Градске управе, градоначелник Јасмина Палуровић приредила је пријем за делегацију ИПА – једину међународну струковну организацију полицајаца. Делегацију је предводио начелник Полицијске управе Крушевац, Иван Миленковић. ИПА регија Крушевац, домаћин је шестих Међународних сусрета, који се одржавају од 25. до 27.августа.

 

 

Градоначелница је поздравила припаднике ове струковне организације из Македоније ( Скопље, Куманово ), Словеније ( Цеље, Нова Горица ), БИХ ( Бихаћ, Сарајево ), Република Српска ( Бијељина ), дистрикт Брчко, Бугарска ( Бургас ), Румунија ( Бакау ) и из Србије присуствовали су представници из Београда и Крушевца као домаћина.

Поздрављајући присутне госте, Градоначелница је нагласила да је Крушевац препознатљив по својој славној историји и богатој традицији. Као Град, остварујемо изузетно добру сарадњу са припадницима Министарства унутрашњих послова, како у мирнодопским условима ( помоћ у реализацији манифестација ), тако и у ванредним ситуацијама.

 

У име Полицијске управе Крушевац и као један од чланова ИПЕ, на пријему се захвалио начелник Полицијске управе Крушевац Иван Миленковић, а као председник ИПА Крушевац, обратио се Александар Барић. Крушевачка ИПА регија формирана је још 2014.године и тиме постала члан највеће светске полицијске породице која окупља око пола милиона чланова из 67 држава света.

Основни циљ Удружења јесте подстицање професионалне сарадње и личног пријатељства, уз узајамно поштовање и помоћ међу члановима и њиховим породицама, сарадња са другим удружењима и појединцима чије активности доприносе духовном, културном, друштвеном и професионалном развоју чланова, у складу са начелима ИПА.

 

Главни циљеви асоцијације су између осталог и побољшање односа између полиције и јавног мњења и подстицање социјално – хуманитарних активности.

Гесло ИПА организације је „Servo per amikeco“ или Служба кроз пријатељство. У том духу, сви полицијски службеници који долазе у ИПА породицу дају свој пун допринос у даљем ширењу пријатељства, хуманости, солидарности, јединства, добровољности и гостопримства.


Scroll Skip to content