Крушевац Слободиште

Пријем за градове побратиме

Пријем за градове побратиме

27. јуна 2021.

У част прославе великог јубилеја, 650 година од оснивања и Видовдана, Дана града Крушевца, данас је приређен пријем за делегације градова побратима: Бијељина, Жалец,Ставрос и Липецк. Пријем је приредила градоначелник Јасмина Палуровић, која је поздравила госте и пожелела им добродошлицу. Том приликом размењени су и поклони, а представници делегација из Републике Српске, Словеније, Грчке и Русије пренели су поздраве грађана побратимских градова.

Градоначелница је подсетила на историјски значај и догађаје који су обележили постојање царског града током шест ипо векова и херојску прошлост којом се диче сви Крушевљани.  “Кроз манифестацију „Видовдан“ поново оживљавамо успомене на наше претке, како би се ми, њихови потомци, радовали животу и слободи за коју смо се кроз читаву историју борили. Данас, наш пут је усмерен на изградњу модерног града и државе, а обавеза – да на њему истрајемо максимално посвећено, ангажовано и у служби народа.

 Крушевац је град отворен за сарадњу у области привреде, културе, здравства, спорта, град који има визију, град који се развија плански и одговорно. Стварамо амбијент привлачан за инвеститоре. Они који су нам били гости прошле године, имају прилику да виде шта је урађено за годину дана. А радило се, улагало, запошљавало, напредовало…“

Да су промене видљиве на сваком кораку, потврдили су и гости, који су посебне импресије изразили новим изгледом Трга косовских јунака, евидентним постигнутим напретком града и осведоченим гостопримством.

Чланови делегације честитали су Крушевљанима највећи градски празник – Видовдан , уз  жеље за даљи просперитет и развој.

Делегацију Жалеца (Словенија) предводи градоначелник Јанко Кос, Бијељину – градоначелник Љубиша Петровић, Ставрос – директор ЈКП Христос Гколидакис и Липецк – председник Удружења ветерана Евгени Чуносов.

Након пријема у Градској управи, гости су присуствовали Свечаној академији у Крушевачком позоришту.


Scroll Skip to content