Kruševac Porta

Пријем поводом Дечије недеље

Пријем поводом Дечије недеље

6. октобра 2021.

Као и сваке године, прва седмица октобра посвећена је деци. Дечја недеља у организацији Министарства рада, запошљавања и социјалне политике и Пријатеља деце Србије  траје од 4. до 10. октобра, а овогодишњи мото је „Дете је дете да га волите и разумете “, по стиховима великог песника Љубивоја Ршумовића.  Данашњи дан планиран је за даривање и дружење, а тим поводом, малишани вртића „Невен“ посетили су Градоначелницу. Пријему је присуствовао и заменик градоначелника Александар Јовановић.

Крушевачка организација „Пријатељи деце“ у сарадњи са градским установама образовања, културе и информисања, у циљу промоције дечјих права и унапређења живота деце у локалној заједници организује низ разноврсних програма.

Један од њих је и сусрет са Градоначелницом који је приређен у Кабинету. Током неформалног сусрета, малишани су имали прилику да постављају сва питања везана за њене активности и делокруг рада, али и она која се тичу њиховог боравка у вртићу, поласка у школу и одрастања у Крушевцу.

Наш град, као и увек до сада, подржава акције и манифестације које доприносе стварању повољнијих услова за живот наше деце, истакла је градоначелник Јасмина Палуровић. „ Надамо се да ће ова недеља пробудити и ојачати у нама оно што је заиста битно – бригу о свој нашој деци, свакога дана а не само у овој недељи“.

Предшколци су добили књигу „Лазин шаренград“ ауторке Татјане Ђурић, за коју је илустрације урадила ученица крушевачке Гимназије Анђела Живковић. Ову публикацију добиће сви ђаци прваци са територије града, а данас су подељене ученицима ОШ „Вук Караџић“. Књиге је уручила помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић.

 

Поводом јубилеја, 650 година од оснивања града Крушевца, деца су Градоначелници поклонила књигу „Године узлета у години јубилеја“.

„ У вртићима расте будућност Србије. Она је у ову књигу, заједно са својим васпитачима и родитељима, уткала љубав, искреност, поверење и много труда“.

Као уосталом и у свој родни град, Крушевац.


Scroll Skip to content