Kruševac centar

Пријем поводом Дана Светог Саве

Пријем поводом Дана Светог Саве

26. јануара 2021.

Поводом обележавања дана Светог Саве, Градско веће града Крушевца и ове године је донело Одлуку о награђивању најбољих ученика основних и средњих школа и студената.  За разлику од претходних година и с обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, пријем за два Светосавска студента данас је приређен у Кабинету градоначелника. Примила их је градоначелник Јасмина Палуровић, уз присуство заменика градоначелника Александра Јовановића и помоћника за друштвене делатности Јелене Тодоровић.

Невена Ристић, студент је друге године Филозофског факултета у Нишу, а Кристина Балевић, такође друга година, Академије струковних студија из Крагујевца – одсек информатика и рачунарство.

На почетку разговора, Градоначелница је подсетила да се студенти, иначе стипендисти Фонда града Крушевца, награђују од 2014.године, а до сада је титулу „Светосавских“ заслужило њих 74-oро.

 Такође, најбољим ученицима основних и средњих школа (27-оро) припале су новчане награде у износу од 10.000 динара, књиге „Културна историја Срба“, аутора Владимира Ћоровића и постери награђених ђака, што ће им бити уручено од стране директора школа.

Студенткиње Невена и Кристина примиле су од Градоначелнице новчане износе од по 20.000 динара и књигу „Косово – први праг Србије“.

„Ви сте изабране као пример младима да се угледају на вас. Радом, знањем и залагањем сврстали сте се у ред најлепшег што Србија има – образоване и паметне младости. Ова награда је само мали подстрек и успомена која ће вас увек подсећати да Крушевац мисли на вас. Надам се да ћете се након успешно завршеног школовања, вратити у родни град и енергијом и знањем својственим младима, помоћи његовом даљем развоју и просперитету. Учите, образујте се и улажите у себе уз најважнију поруку Светосавља – да будете честити и добри људи. Ваш задатак је да свет мењате на боље“.

Невена Ристић и Кристина Балевић захвалиле су се на поклону и пријему приређеном у част Светог Саве, а током неформалног разговора, њихов предмет интересовања највише је био фокусиран на делокруг рада Градоначелника и руководства Града.

Светосавски ђаци Крушевца 2020/2021

Светосавски ђаци Крушевца 2020/2021


Scroll Skip to content