Kruševac Porta

Пријем ЕРАСМУС ученика из Португалије

Пријем ЕРАСМУС ученика из Португалије

26. фебруара 2024.

Поводом посете ученика школе из Силвеша – Португалија, крушевачкој Гимназији, данас је градоначелник Иван Манојловић приредио пријем у Мозаик сали. Посета се реализује у оквиру програма Еразмус, а пријему су присуствовали и директори партнерских школа са сарадницима.

Програм Еразмус, уз подршку Министарства просвете реализује се у Србији од 2017. године, када је и крушевачка Гимназија ушла у пројекат. Овакав вид сарадње на међународном плану омогућава трансфер знања, искуства и методологије рада, као и усавршавање и побољшање образовања, уз упознавање мултикултуралних разлика и система.

Овогодишња тема размене је културно наслеђе, а ученици из Португалије током недељу дана учествују у разним радионицама, позоришним и фолклорним секцијама и другим културним активностима. У петак је предвиђена финална презентација и додела Сертификата.

У оквиру боравка у Крушевцу, планирани су и други садржаји као што су излети и обиласци културно – историјских споменика и знаменитости Града и околине.

Градоначелник Иван Манојловић пожелео је гостима добродошлицу, истичући немерљив значај размене и обогаћивања новим искуствима, знањима, као и упознавања са другим културама. Од посебног значаја је  и дружење и стицање нових пријатељстава.

У оквиру прве посете Гимназији, у Крушевцу борави 11 ученика из Португалије, а узвратна посета планира се за април текуће године.


Scroll Skip to content