Kruševac Porta

Пријем ђака првака у ОШ „Јован Поповић“

Пријем ђака првака у ОШ „Јован Поповић“

1. септембра 2022.

Градоначелница Јасмина Палуровић, начелник Градске управе Весна Анђелић и помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић присуствовале су и свечаности поводом пријема ђака првака у ОШ „Јован Поповић“.

 

Нову генерацију првака поздравила је директор школе Снежана Стефановић Милановић, цитирајући речи министра просвете Бранка Ружића: „Први септембар је један од назначајнијих датума у животу сваког ученика. Тога дана постајете школарци, стећи ћете нова знања, нове другове и другарице и бити понос вашим учитељима. Сигуран сам да ће вам учење бити важно и занимљиво и да ће бити срећни кад год научите нешто ново и вредно“.

Директорка се том приликом захвалила Граду на учешћу у реализацији пројекта енергетске ефикасности захваљујући коме је ова школа остварила уштеду од око 2 милиона динара на годишњем нивоу, као и на партнерству на другим значајним пројектима.

Честиткама првацима придружила се и Градоначелница, пожелевши им успешан почетак нове школске године, али и захваливши се њиховим родитељима на љубави, пажњи и подршци коју им пружају. Улога наставника такође је кључна, јер осим знања, ученицима пружају и васпитање , као неизбежно важан део одрастања, и улоге и доприноса у локалној заједници.

„ Ми ћемо и даље наставити нашу мисију као Град, а то је побољшање и унапређивање услова рада и боравка у школама, како за ученике, тако и за запослене.“

 

У наставку је изведен музички програм за око 100 првака колико их је ове године уписано, од укупно 850 ученика.


Scroll Skip to content