Kruševac Porta

Пријем делегација градова побратима

Пријем делегација градова побратима

27. јуна 2022.

Традиционално, поводом Видовдана – Дана града, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић приредила је пријем за делегације градова побратима који су дошли да увеличају прославу. На свечаности у Мозаик сали, у пратњи домаћина, представника руководства Града Крушевца, делегације су размениле поклоне са Градоначелницом и захвалиле се на гостопримству.

„Након паузе услед пандемије короне, поново имамо част и задовољство да угостимо наше драге пријатеље, градове побратиме, који су нам исказали поштовање својим доласком. Од њихове последње посете, Крушевац се променио, растао, развијао се и надам се да ће њихови домаћини успети да им покажу макар делић свега новог што смо успели да изградимо последњих пар година.“

Градоначелница је исказала посебну радост тиме што поново види неке од представнике градова побратима који су већ боравили у нашем граду, али и нове људе, што значи да се политике мењају, а пријатељства остају.

Ове године, својом посетом част су нам учинили представници Бијељине ( Република Српска ), Жалеца ( Словенија ), Рмнику Влчеа ( Румунија ), Липецка ( Руска Федерација ) и Старе Загоре из Бугарске.

Све делегације су се обратиле након размене поклона, честитајући свим Крушевљанима Дан града.

Према протоколу, гости ће сутра положити венце на Споменик косовским јунацима и присуствовати свечаном отварању споменика прослављеном српском композитору, Крушевљанину родом из Јасике, Станиславу Биничком. У вечерњим сатима имаће прилику да слушају прву српску оперу „На уранку“ и концерт оркестра Министарства одбране који носи назив завичајног композитора.

 


Scroll Skip to content